Focsani

Focsaniul este locul unde s-au nascut sau au locuit : Anghel Saligny, Duiliu Zamfirescu, Gheorghe Tattarescu, arhitectul Ion Mincu, actrita Leopoldina Balanuta, acestea fiind doar cateva nume.

joi, 9 mai 2013

Cultura si arta Focsani

In municipiul Focsani , cultura si arta beneficiaza de o adevarata traditie , cu radacini adanci in timp . Cele doua edificii TEATRUL si ATENEUL POPULAR din localitate sunt adevarate bijuterii arhitectonice , sali de cultura si arta pentru toti iubitorii de frumos . Tot in municipiu functioneaza si o Casa de cultura si doua cinematografe .
Exista doua muzee , doua biblioteci .
" TARA VRANCEI " pamant al Mioritei si al " CHIPARUSULUI " , izvor de lumina , ne-a daruit noua spre pastorire una dintre cele mai vechi forme ale spiritualitatii romanesti - folclorul - .
Un aport sustinut si valoros in planul activitatii artistice , populare il au Ansamblul Folcloric " TARA VRANCEI " si orchestra de muzica populara " DOINA VRANCEI " la care se alatura si corul de camera " PASTORALA " , care si-a castigat , prin talent si perseverenta , un renume national si international . Ansamblul folcloric " TARA VRANCEI " valorifica folclorul acestor meleaguri pline de legenda si istorie si se bucura de aprecierea tuturor iubitorilor de frumos din tara si strainatate .
Ateneul popular " Mr. Gh. Pastia " a reusit sa impuna la un nivel national Festivalul concurs de muzica usoara " Florentin Delmar " destinat cu precadere tinerilor interpreti de muzica usoara .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu